Пропусни навигацията.
Начало

Градски транспорт

Към транспорт

Метрото дo "Младост" от днес

От днес метрото вече вози софиянци по новата си отсечка от Националния стадион "Васил Левски" до квартал "Младост 1". Вчера обаче, само ден преди официалното откриване, продължаваха довършителните работи около станцията до стадиона.
Новият участък е дълъг 6 километра и има пет станции, като разстоянието ще се взима за 10 мин. Първоначално по новата линия на метрото ще се движат четири мотриси на интервал от 7 минути. От "Метрополитен" обещават в края на септември новата отсечка да се свърже през центъра на столицата с "Обеля".
Заради метрото експериментално за 6 месеца променят някои от маршрутите на градския транспорт. От колелото на тролей №5 в "Младост 1" тръгва нов автобус №113, който ще свързва спирката на метрото и "Младост 4". Автобус 306 вече ще се движи по ул. "Йерусалим", по локалното платно на Цариградско шосе до Площад на авиацията и после ще продължава по досегашния си маршрут до СУ "Св. Кл. Охридски".

Студентски град и Банкя също с метро

Метро влакСтудентски град ще се върже с метрото при станцията на "Г. М. Димитров" в началото на Дървеница, съобщи вчера кметът на София Бойко Борисов при първата копка на метрото на бул. "Джеймс Баучър". Тя е част от втория метродиаметър - от Обеля до Лозенец, за който ЕС отпуска 185 млн. евро, а общината -

Разпространи съдържание