Пропусни навигацията.
Начало

Метрото дo "Младост" от днес

От днес метрото вече вози софиянци по новата си отсечка от Националния стадион "Васил Левски" до квартал "Младост 1". Вчера обаче, само ден преди официалното откриване, продължаваха довършителните работи около станцията до стадиона.
Новият участък е дълъг 6 километра и има пет станции, като разстоянието ще се взима за 10 мин. Първоначално по новата линия на метрото ще се движат четири мотриси на интервал от 7 минути. От "Метрополитен" обещават в края на септември новата отсечка да се свърже през центъра на столицата с "Обеля".
Заради метрото експериментално за 6 месеца променят някои от маршрутите на градския транспорт. От колелото на тролей №5 в "Младост 1" тръгва нов автобус №113, който ще свързва спирката на метрото и "Младост 4". Автобус 306 вече ще се движи по ул. "Йерусалим", по локалното платно на Цариградско шосе до Площад на авиацията и после ще продължава по досегашния си маршрут до СУ "Св. Кл. Охридски". Автобуси №3 от с. Долни Пасарел и №5 от с. Долни Лозен също вече ще правят връзка с метро-станцията в "Младост 1", като ще се движат по ул. "Йерусалим" до обръщателното колело на тролей 15.
Пак експериментално, но за 3 месеца, ще бъдат изместени трамвайните спирки пред Университета за архитектура и строителство на бул. "Хр. Смирненски" пред Строителния техникум.

Апарати за кръвно

NewMessage

NewMessage

NewMessage