Пропусни навигацията.
Начало

Съдът спира бутането на окървавената “Амнезия”

Жалба в съда спира бутането на студентската дискотека “Амнезия”, пред която през декември беше пребит до смърт 20-годишният младеж Стоян Балтов. Това съобщи пред “Монитор” кметът на район “Студентски” Димитър Дилчев.
“Най-вероятно същата ще е съдбата и на другите незаконни постройки. А делата по жалбите ще забавят премахването им с години”, коментира Дилчев. От дирекция “Архитектура и градоустройство” към “Московска” 33 съобщиха, че Дирекцията за национален строителен контрол е издала заповедите за премахване на незаконните кръчми и разширения в началото на април. Все още обаче не е ясно колко от тях са обжалвани.
Както “Монитор” писа, проверката на всички заведения в квартала на студентите, която приключи в началото на февруари т. г., показа 38 нарушения. Тогава стана ясно, че девет заведения трябва да бъдат напълно премахнати, а собствениците на останалите - санкционирани. Едни от най-големите дискотеки - “Ориент 33” и “Инфинити”, са изградили допълнителни постройки, без да имат разрешение за това. Ресторантите “Грошъ 21” и “Къщата” пък имат незаконни разширения тип “градини”.

Апарати за кръвно

NewMessage

NewMessage

NewMessage

NewMessage

NewMessage